Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimarts, 1 d’abril del 2014

La bicicleta plegable, consells de compra

Aquest post és el primer en el que parlarem de la bicicleta plegable, un mitjà de transport cada cop més estès sobretot en àmbit urbà i entre la gent jove. Amb la bici plegable succeeix el mateix que amb qualsevol altre article de consum, com és la quantitat d’ofertes i de varietats que ofereix el mercat. Això implica una necessitat de tenir en compte una sèrie de punts bàsics en la nostra recerca personal, que intentarem resumir en aquesta entrada.


-Plegar i desplegar la bicicleta diverses vegades abans de decidir-se. Les bicicletes plegables tenen el seu punt feble en les interseccions o frontisses de plegat. Si no són de bona qualitat podem notar que la bici perd rigidesa i agafar confiança amb elles és més complicat. A més, segons l’ús que li donem, és possible que necessitem plegar-les i obrir-les diverses vegades al dia, pel que cal que la bici suporti bé el tràfec continu. També hem de valorar la rapidesa i facilitat amb que fem l’acció.

-La transmissió amb plat i canvis és molt important. En general, el fabricant adapta les dents del plat i la velocitat per fer-ho comparable al d’una bicicleta convencional. Per això moltes bicicletes plegables tenen un plat molt gran, per fer la pedalada més còmode. Hem de vigilar que el plat no sigui massa petit, perquè ens costaria molt avançar, i que la bici tingui un joc de pinyons perquè la podem portar tant en terreny pla com en pujades.

-Per norma general les bicis plegables tenen dues mides de roda, la de 16 i 20 polzades. Si són més petites trobarem molts problemes per circular, sobretot en terrenys irregulars o al pujar les voreres. Una roda més gran quedarà plegada de forma menys compacte que amb una roda més petita, però circularem de manera més fàcil i sense ensurts.

-Hem de valorar molt bé l’espai que ocupa la bicicleta un cop plegada. Si comprem una bici d’aquestes característiques és precisament perquè ocupi el menys espai possible i sigui fàcil de portar. Una bici plegable no sol ocupar molt més que una maleta de 60 x 60 x 35, tot i que és una cosa que dependrà del seu sistema de plegat o la mida de les rodes. L’essencial és que podem guardar-la a casa sense que faci nosa.

-Cal verificar els accessoris i comprovar si els frens o l’enllumenat són estàndards. Si ho són, sempre ho tindrem més fàcil per fer canvis o reparacions. D’altra banda, tot i que la bicicleta plegable és una bici en la seva mínima expressió, el mercat ens ofereix tot un seguit d’accessoris com cistelles, maletes o llums complementaris. Hem de considerar quin ús li volem donar a la bicicleta per prendre la decisió més adient.

Esperem que us hagi estat útil.

Seguirem informant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada