Centre Logístic de Bicicletes Olot

dijous, 13 d’agost del 2015

El candau anti-alcohol

Sempre hem parlat en aquest bloc de les diverses propostes comercials que s'estan fent al voltant de la bicicleta. Degut a l'auge espectacular d'aquest vehicle arreu del món, nombroses empreses estan trencant-se el cap per aconseguir nínxols de mercat i noves aplicacions per a uns ciclistes que s'estan convertint també en grups de consum importants.
El darrer invent que hem trobat és un candau japonès anomenat Alcoho-lock, destinat a aquells usuaris de la bici que hagin begut més del compte. Fins ara, la prohibició de beure conduïnt se centrava en els automobilistes, però cada cop més s'esta intentant regular aquest tema entre els ciclistes. Per aquesta raó, la botiga japonesa de bicicletes Koowho ha posat a la venta de forma experimental aquest candau que només s'obre si la nostra tasa d'alcoholèmia és la correcta. En cas de que superem aquesta tasa el candau roman tancat. De tota manera, per evitar quedar-nos penjats enmig de la ciutat, Alcoho-lock es connecta al nostre smarphone a través de bluetooth per a, en cas de donar positiu, avisar automàticament a la persona de contacte que haguem seleccionat a través d'un missatge.
No sabem si aquest invent formarà part de la nostra quotidianitat ciclista d'aquí uns anys. El preu no és gaire alt, uns 30.000 yens (220 euros), però el problema és que només funciona 40 vegades. El temps ho dirà. El que està clar és que aquesta proposta s'inclou dins d'una major concienciació per als ciclistes a l'hora d'anar amb cura i no barrejar la seva activitat amb l'alcohol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada