Centre Logístic de Bicicletes Olot

divendres, 4 d’abril del 2014

S’acosta la Trailwalker-Girona 2014

Avui i com a excepció no parlarem de ciclisme, sinó d’un esdeveniment que ens sembla prou important com per tenir-lo en compte. Es tracta de la Trailwalker 2014, una cursa solidària organitzada per Intermon-Oxfam que enguany se celebrarà el 26 d’abril, després de l’èxit aconseguit en l’edició de l’any passat. Com aleshores, la cursa consta de 100 quilòmetres entre Olot i Sant Feliu de Guíxols i passa per les vies verdes de Girona. El desafiament consisteix en que equips de quatre persones recorrin a peu 100 km en un màxim de 32 hores. Els membres de l'equip han de començar, caminar i acabar junts, amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Per això els equips es comprometen a aconseguir donatius, que Oxfam Intermón destina a més de 400 projectes de cooperació, acció humanitària, comerç just i sensibilització, en 40 països.
L’origen de la prova es va produir l’any 1981 a Hong Kong, quan aquesta encara era una colònia britànica. En un principi va ser un exercici militar en honor a la Reina per part de la brigada de Gurkhas de l’exèrcit britànic. El 1986 es donà permís perquè hi participés població civil, convidant a Oxfam que dirigís també l’esdeveniment. Quan Hong Kong va passar a mans xineses el 1997 la brigada de Gurkhas es traslladà al Regne Unit i organitzà una nova edició el 2002 a Sussex; però Hong Kong va seguir organitzant la Trailwalker sense el regiment britànic, convertint-la en un esdeveniment popular en 11 països del món i 15 versions diferents.
Les normes comunes de la Trailwalker són més o menys les següents:
-Cada equip ha de tenir quatre membres, que estan obligats a creuar tots els punts de control i meta junts, tot i que els equips poden seguir amb només tres membres si un ha de retirar-se.
-La cursa consta de 100 quilòmetres de distància.
-Els participants també han d'organitzar un equip de suport, planificar i començar el seu horari d'entrenament almenys tres mesos abans de l'esdeveniment.
 -Tots els equips ha de recaptar una quantitat mínima de patrocini per Oxfam Trailwalker.

Us deixem amb un breu vídeo de la Trailwalker de l’any passat i l’enllaç per si us interessa:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada