Centre Logístic de Bicicletes Olot

dijous, 3 d’abril del 2014

La bicicleta a Espanya

Aquest post pretén donar llum a algunes dades que ens semblen interessants respecte a l’ús de la bicicleta a Espanya i la seva evolució al llarg d’aquests anys. El que està clar és que la bicicleta és un mitjà de transport no contaminant i el seu efecte més immediat és la reducció de CO2 a l’atmosfera, el que suposa aconseguir per les nostres ciutats un ambient més sà i amb menys pol·lució. Segons diuen, si un 15 per cent de barcelonins utilitzessin la bicicleta en lloc del cotxe en els seus trajectes diaris es reduiria una pol·lució equivalent a la d’una ciutat com Girona.
Unes dades aparegudes al diari El País intenten fer una radiografia de la bicicleta a Espanya, a partir d’un seguit de dades. Us en fem cinc cèntims:

El 2012 es van vendre 780.000 bicicletes i la taxa de mobilitat espanyola era d'un 8 % de mitjana , segons l'observatori de la bicicleta.
  El sector mou 400 milions d' euros a l'any i genera 15.000 llocs de treball directes .
  El preu mitjà d'una bicicleta és de 181,7 euros el 2013 . Ha pujat un 2% respecte al 2012 , segons dades del Ministeri d'Indústria.
  Només un 8% de les bicis venudes són de la gamma alta i les més comprades solen ser les que estan entre 200-300 euros.
  A Catalunya es venen el 20% de les bicicletes. A Madrid i Llevant ronda el 18% i el Nord, que engloba País Basc, Cantàbria i Astúries el 16%. A Andalusia les vendes són d'un 12%. La resta se les reparteix entre Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Galícia ( 34% ).
  Vitòria, Sevilla i Barcelona són les ciutats espanyoles amb un sistema de bicicleta pública més desenvolupat. " Potser Sevilla sigui la ciutat que ha fet més per la bici, però les experiències en cadascuna d'elles és molt variada ", explica Carlos Núñez, secretari general de l'Associació de Marques i Bicicletes d'Espanya ( AMBE ).
  Madrid engegarà al maig el servei de bicicleta pública. Andalusia és la primera comunitat autònoma que crea un pla de la bicicleta.

Us deixem l’enllaç per una informació més completa:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada