Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 28 d’abril del 2014

Trailwalker Girona 2014

Aquest cap de setmana s’ha celebrat una nova edició de la Trailwalker Girona amb un èxit de participació i amb una recaptació per Oxfam superior a la de l’any passat. La cursa, que per tercer any consecutiu marxa per les Vies Verdes de Girona, ha consistit en recórrer els 100 quilòmetres existents entre Olot i Sant Feliu de Guíxols en un màxim de 32 hores mitjançant un sistema d’equips de quatre persones. Cada un dels equips havia d’aconseguir 1.500 euros per inscriure’s i molts d’ells ho han assolit gràcies a un seguit de trobades i sopars amb intencions recaptatòries. En tot cas, el resultat ha estat que Oxfam Intermon ha aconseguit ingressar 770.000 euros en total, un 22 per cent més que l’any passat, quan es van assolir 630.000 euros.
La Trailwalker va més enllà de l’esport. De fet, es planteja com una festa al llarg del seu recorregut, en un context de festa i música, amb actuacions de timbalers i geganters que han acolorit aquesta trobada solidària i esportiva, on hi ha participat fins a 1.400 corredors en ruta i 158 equips d’empresa (enfront els 91 de l’any passat). Aquests equips han hagut de superar diferents reptes com transportar aigua o aconseguir vals d'avituallament, i han conegut les històries de persones que han aconseguit vèncer la fam i sortir de la pobresa a Etiòpia, Burkina Faso, Nicaragua, República Dominicana, Sudan del Sud i Indonèsia. Abans de la sortida s’han lliurat els premis TW Solidari, a l’equip que ha aconseguit més donatius, TW Missatge, al nom de l’equip amb missatge més solidari; TW Convocatòria i Difusió, a l’empresa amb més equips inscrits; TW Superació i TW Creatiu. Quasi com a anècdota podríem comentar que els primer equip en arribar ha estat el format per Angulo, Paris, Canals i Rodríguez, que van creuar la meta el mateix dissabte a la nit. De tota manera, la Trailwalker no es planteja com una cursa amb vencedors i perdedors, sinó una sana manera de ser solidari, en un fet social que té diverses edicions al llarg del món i que serveix per intentar pal·liar els problemes de la fam i la pobresa al món.
Si voleu sentir una mica el que ha estat aquesta cursa per als seus participants, un deixem un enllaç de La Vanguardia on es narra minut a minut tot el camí i les seves dificultats:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada