Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimarts, 8 d’abril del 2014

La roda Copenhagen

És digne d’admiració l’ús que de la bicicleta en fan molts països del nostre entorn. Nacions com Holanda, Suècia, Noruega o Dinamarca tenen una marcada forma de fer, que condiciona socialment la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport quotidià. Per aquesta raó, i com no podia ser d’una altra manera, ha estat en una ciutat nòrdica on ha sorgit un invent que pot revolucionar aquest vehicle de dues rodes. L’ajuntament de Copenhagen, ciutat ja coneguda pel sorgiment del Cycle Chic (que comentem en un post anterior), ha posat en marxa un estudi amb el MIT (Institut Tecnològic de Massachussets) per fer més còmode els viatges amb bicicleta. El resultat és l’anomenada Roda Copenhagen o Copenhagen Wheel, que acaba sent una barreja de bicicleta convencional i bicicleta elèctrica.


Es tracta d’un invent molt senzill, consistent en una bateria recargable ubicada en una de les rodes. Aquesta bateria es va carregant cada cop que pedalem, ajudant-nos amb un dispositiu intel·ligent a donar més força en passatges complicats com pujades. A més a més, aquest dispositiu va memoritzant la nostra forma de pedalar per tal d’aprofitar l’energia i ajudar-nos quan realment ens calgui, convertint la bicicleta en una mena d’ordinador personal i intransferible. En aquest sentit, La segona part d'aquest producte és l'aplicació mòbil, la qual funciona com un entrenador personal. Analitzant la informació guardada i ensenyant-nos una sèrie d'estadístiques per saber quantes calories consumim, velocitat mitjana, distància recorreguda, compartir-lo en diferents xarxes socials, etc. Una cosa que sorgeix com a resposta a la quantitat de dispositius que fan aquest tipus de tasques: FuelBand, Fitbit, etc.
El preu d’aquesta nova bicicleta es troba més o menys en els 500 euros i les primeres unitats s’han començat a posar al mercat durant aquest any. Haurem de veure si la idea funciona i si aquesta és capaç de posar la bicicleta en un lloc important com a vehicle de transport habitual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada