Centre Logístic de Bicicletes Olot

divendres, 11 d’abril del 2014

El Tweed Run, una mirada al passat

És evident que cada dia que passa el món de la bicicleta va trobant noves maneres de mostrar-se al món. El fet de que sigui un mitjà de transport apte per a tots els públics provoca que el seu ús pugui ser gaudit per amics, família o coneguts, en actes que poden arribar a sorprendre’ns per la seva imaginació. En aquesta ocasió parlarem del Tweed Run, una nova moda sorgida a Londres l’any 2009 que té cada cop més adeptes en tot el planeta. És tracta d’una barreja de passeig en bicicleta i festa de disfresses i es planteja com a homenatge als orígens de la bicicleta moderna, sorgida cap a finals del segle XIX. Per aquesta raó, els participants es vesteixen amb roba d’època i fan una cursa sense guanyadors ni perdedors pels carrers de la ciutat. Del que es tracta, en última instància, és de passar una bona estona i gaudir de tot un espectacle on la forma de vestir és potser més important que el viatge en bicicleta.
Tot i així, el Tweed Run té les seves pròpies normes de participació. Els corredors poden utilitzar qualsevol tipus de bicicleta excepte les de muntanya, i és preferible que el vehicle tingui un estil retro. En quant a la forma de vestir, es valora molt que es portin pantalons bombats de l’època, especialment de tweed, un tipus de vestit anglès realitzat amb un teixit d'origen escocès fet de llana, raió o cotó que per la seva confecció i material el caracteritzen per ser càlid, fort i resistent.
Des de la seva primera edició a Londres el nombre de participants ha anat augmentat exponencialment, el que ha provocat que es limiti la participació a uns 500 corredors per motius de seguretat, que són escollits per sorteig. Després dels Tweed Run de Londres altres ciutats han seguit amb la iniciativa, en una llista molt extensa que inclou  San Francisco, Boston, Chicago, Filadelfia, Toronto, París, Riga, Sydney, Tokio, Washington DC, Durango, Colorado, Dallas, Kansas City, Melbourne, Santiago de Chile, Madrid, Chihuahua o São Paulo, entre moltes d’altres. En tot cas, demostra que la bicicleta és tot un món on totes les dèries i propostes hi són ben rebudes, encara que a vegades un s’hagi de vestir com els besavis.




Aquí teniu la web del Tweed Run original de Londres: http://www.tweedrun.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada