Centre Logístic de Bicicletes Olot

dijous, 15 de maig del 2014

Vietnam en bicicleta

Amb terrenys que s'adapten a tot els ciclistes , Vietnam és un dels països més atractius del món per al cicloturisme. País llarg i estret, (tot just 50 quilòmetres d'ample en alguns punts), la majoria de les expedicions en bicicleta el recorrin de nord a sud o viceversa. Una altra alternativa és pedalar pel delta del Mekong, al sud de l'anomenada cistella de l'arròs del Vietnam, on es veu la mateixa quantitat d'aigua que de terra: és un dels llocs amb més ponts del món .
Potser la zona més atractiva per fer ciclisme sigui la part central del Vietnam. Els ciclistes poden pedalar entre la ciutat de Hue, i les modernes platges de Nha Trang, alternant zones muntanyoses o rutes de sorra i mar quan ho desitgin. Huế és una ciutat situada al centre del Vietnam, a la província de Thua Thien-Huế. Té aproximadament 287.000 habitants. Va ser la capital del país asiàtic fins a 1945. És molt coneguda pel seu patrimoni arquitectònic, el Conjunt de Monuments d'Huế va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1993. Antiga capital imperial on l'extensió i l'estil de la seva ciutat imperial eren similars a la Ciutat Prohibida de Pekin. En l'actualitat és una ciutat plena de vida, recorreguda pel riu Sông Hương o riu Perfum.
La majoria voleu explorar la costa que envolta Da Nang , la romàntica regió de Hoi An i La meva Són , i pujar fins a zones més altes com Nuon Ma Thuot i Dalat , en què s'obre un espès bosc fins a les plantacions de cafè: Vietnam és un dels grans productors de cafè al món. Si es realitza l'excursió al mes de novembre, el camí permet contemplar grans extensions de gra en procés d'assecat .

A primera vista , el tràfic de Vietnam pot resultar desconcertant i perillós. No cal espantar-se massa. És un remolí de confusió típicament asiàtic, però després d'algunes hores pedalant es descobreix un cert ordre dins del caos, en què les bicicletes són una part respectada a la carretera. De fet, la cultura de la bicicleta és quelcom molt arrelat al Vietnam i a moltes parts d’Àsia, d’aquí que els lectors de Lonely Planet, la prestigiosa revista de viatges, hagi recomanat aquest país com un lloc ideal per fer una de les millors rutes ciclistes del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada