Centre Logístic de Bicicletes Olot

divendres, 23 de maig del 2014

El Parc Nou d'Olot

El Parc Nou és una antiga finca senyorial que, l'any 1932, va passar a ser propietat municipal, obrint-se al públic el 30 de maig de 1943 com a parc municipal d'Olot. L'any 1986, l'interès per protegir i preservar la gran diversitat d'espècies vegetals existents al parc, com la roureda de roure pènol, van portar a la creació del Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina. Dins el recinte del Parc Nou s'hi troben actualment una vintena d'espècies arbòries i més d'un centenar d'espècies arbustives i herbàcies, com també una gran diversitat d'espècies vegetals característiques de les rouredes humides. Dins el recinte, també s'hi troba la Torre Castanys, actualment Casal dels Volcans, que acull el Museu dels Volcans, un Centre d'informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i una de les seus administratives del mateix parc natural.
El Parc Nou es troba just al final de l'Eixample d'Olot, una zona urbanitzada a principis del segle XX amb criteris moderns i que agrupa els habitatges del els rics indians de la regió a la seva volta de les Amèriques. Es troba en el que era una gran finca i es caracteritza per la seva paisatgisme anglès, de tall romàntic, sense barreres formals. A la casa senyorial que presidia antigament la propietat se situa actualment el Museu dels Volcans.
El parc està format per espècies vegetals autòctones, pròpies de l'hàbitat de la zona volcànica en què es troba enclavat. Consta de dues parts clarament diferenciades. Una boscosa, amb arbres centenaris, i una altra oberta, amb una gran extensió de gespa. Aquest tipus de parcs són una raresa en l'àrea mediterrània i configuren un tipus de paisatgisme molt inusual, únicament possible en el microclima de la Garrotxa. L'entrada és gratuïta i la seva visita és molt recomanable per la seva raresa.

El Centre Logísticde Bicicletes ofereix un seguit de rutes que hi passen, com la Ruta de les 6 Fonts i d’altres que creuen el Parc Natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada