Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimarts, 27 de maig del 2014

Consells contra el robatori de bicicletes

Com van informar en un post anterior, degut a l’augment de les denúncies per robatori de bicicletes a Barcelona, els Mossos d’Esquadra han impulsat la campanya “No em regalis. Lliga'm bé” en què s'ofereixen uns consells per evitar el robatori de bicicletes. Aquesta iniciativa compta amb uns cartells i tríptics en els quals s'inclou un carnet que permet conservar les dades d’identificació de les bicicletes (marca, model, color i número de bastidor). A més, es donen un seguit de consells per evitar males passades.
Per començar, a la via pública escull els espais d'aparcaments més freqüentats perquè la bicicleta quedi a la vista de tots i sigui menys vulnerable, lligant-la correctament i, si pot ser, fer servir dos cadenats. En primer lloc, un candau principal que lligui la roda davantera i el quadre a un element rígid i fix. Els cadenats més segurs són els rígids de tipus U. En segon lloc utilitza un cadenat secundari que lligui el seient i altres accessoris amb el quadre i la roda posterior (en aquest cas es pot escollir un cadenat més senzill i portable que l'anterior). A casa emmanilla igualment dins del garatge o traster i evita deixar les claus en un lloc accessible.
Respecte a la compra i el registre evita sempre comprar bicicletes de segona mà sense contracte ni factura, podria ser robada. En cas de dubte es pot consultar el seu estat al web dels Mossos. Per aquesta raó, conserva sempre la factura de compra de la bicicleta i comprova que consten les dades bàsiques que la identifiquin: la marca, el model, el color i sobretot el número de sèrie del quadre. Aquesta informació serà molt útil en cas de pèrdua o robatori. El nombre de sèrie del quadre ve marcat de fàbrica al bastidor de la bicicleta i es pot trobar normalment sota de la caixa del pedal.
Pots complementar aquest sistema amb altres més sofisticats que alguns ajuntaments ofereixen a través d'empreses especialitzades. Permeten registrar al vostre nom en cas de pèrdua o robatori. En tot cas, pots anotar el número de sèrie del quadre en altres llocs com al casc o a la fitxa que s'inclou en els tríptics facilitats pels Mossos.
En cas de robatori de la bicicleta fes la denúncia a la dependència policial més propera, aportant-t’hi el DNI, passaport, NIE o permís de conduir. Si pot ser també la factura de compra i, si no es disposa, dades sobre la marca, el model, el color i els trets característics, així com el número de registre i l'empresa especialitzada en cas d'haver marcat i registrat complementàriament vostra bicicleta. Una fotografia si és possible.
Esperem que aquesta informació us sigui útil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada