Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 26 de maig del 2014

Bicicleta de barri a Barcelona

És evident que la bicicleta és un mitjà de transport cada cop més utilitzat en àmbit urbà. Els ciutadans s’han adonat dels seus avantatges, no només per la salut, sinó també per aconseguir una ciutat més sostenible i respectuosa. Per aquesta raó s’han posat en marxa, d’uns anys ençà, tot un seguit de sistemes de bicicleta pública a diversos ajuntaments d’arreu del món com Barcelona, Sevilla, París o Buenos Aires, que han intentat acomplir les peticions dels seus habitants. Avui en dia, qualsevol ciutat moderna compta amb aquest tipus de servei, la qualitat i preus del qual varia segons la població.
No podem oblidar, però, la tasca dels barris en el desenvolupament d’aquest vehicle com a ús quotidià, una tasca sovint silenciosa però d’un gran poder educatiu. Per aquesta raó avui esmentem a una associació anomenada Biciclot, que des de fa anys lluita per mantenir la bicicleta al lloc que li correspon en el Clot, un dels barris més populars de la ciutat de Barcelona. A més de ser una cooperativa de treball associat que promociona l’ús de la bicicleta en àmbit urbà i de centrar-se en àmbits com l’esport, el turisme i el lleure, també intenten promocionar la bicicleta en l’aspecte educatiu. Fins i tot organitzen cursos d’aprenentatge per a gent gran per tal de que tothom pugui gaudir d’aquest transport apte per a tots els públics.
En última instància, Biciclot organitza també rutes històriques i socials com una dedicada a Josep Maria Huertas Clavería, una figura clau en la història social barcelonina, que va ajudar a descobrir per la ciutat aquelles barriades deixades de la mà de Déu en l’època franquista i el “desarrollismo”.

En seguirem parlant.

Us deixem el seu enllaç per si voleu més informació:

www.biciclot.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada