Centre Logístic de Bicicletes Olot

dijous, 8 de maig del 2014

El Slickrock Trail a Utah, Estats Units

Avui parlarem d’una de les rutes més famoses del món, lloc de trobada de ciclistes experts amb ganes d’aventura. Es tracta del Slickrock Trail, a l’estat de Utah, als Estats Units. Els esportistes intrèpids que travessin la regió podran pedalejar per entre paratges rocosos i enormes barrancs, en aquest antic territori navajo. I això gràcies a un circuit circular de quasi 21 quilòmetres que comença i acaba a la ciutat de Moab, una població fundada pels mormons el 1855 al sud del riu Colorado.
És interessant veure la forma en que l’esport de la bicicleta ha anat agafant embranzida en aquest lloc àrid, que va tenir el seu auge econòmic durant els anys 50, quan es van descobrir unes mines d’urani. Era plena Guerra Freda y la ciutat de Moab va viure una edat d’or, que anà decreixent amb els anys. Va ser aleshores quan la regió va intentar incentivar la seva economia potenciant un turisme d’esport i d’aventura, tot aprofitant la bellesa àrida del paisatge. La ruta de Slickrock va ser originalment dissenyada el 1969 per a l'ús de motocicletes de cross, i la zona continua oberta a aquest tipus d’activitat. Tot i així, la bicicleta ha anat guanyant la partida, fins al punt de que a Moab s’han anat construint nombrosos hotels amb taller de reparació de bicicletes propi.
El nom de Slickrock significa “roca relliscosa” i prové de la dificultat amb que es van trobar els primers colons blancs, ja que els cavalls relliscaven en trepitjar la grava. Curiosament, aquest tipus de sòl es ideal per les bicicletes, ja que s’adhereix als pneumàtics de les rodes fins al punt de no perdre pistonada en pujades molt pronunciades. Tot i així, aquesta textura de paper de vidre és coneguda també per haver causat lesions d'abrasió severa a molts ciclistes en caure.

El Slickrock Trail està dividit en tres grans rutes, depenent de la perícia del ciclista. Els principiants poden admirar les corbes que formen les roques al voltant de Bartlett Walsh o contemplar les petjades de dinosaure al circuit Klondike Bluffs Trail. Els ciclistes amb més experiència prefereixen gaudir dels circuits Porcupine Rim i Poison Spider, tan famosos com el Slickrock. I els més aventurers preferiran les excursions de diversos dies pel desert, en Wite Rim i Kokopell. Tot plegat per passar uns quants dies enmig del desert de Utah, en una ruta apte només per als més valents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada