Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 14 de maig del 2014

Com portar una fixie

Com tantes altres coses, els fixers son una tribu urbana vinculada al món de la bicicleta d’origen nord-americà. D’un temps ençà aquesta manera d’entendre el ciclisme està arribant poc a poc a diversos àmbits socials dintre de les nostres fronteres, sobretot gràcies a la vinculació que les fixies, o bicicletes de pinyó fixe, estan tenint entre el jovent d’aquí. Perquè, sens dubte, la moda fixie és eminentment juvenil. La necessitat de la contínua pedalada amb la bicicleta fa que suposi un exercici continu i explosiu, només apte pels més ben preparats. Al mateix temps, la seva senzillesa la converteix en un mitjà de transport àgil i lleuger, ja que les fixies no s’han de preocupar del canvi de marxes ni dels pinyons, i a més aconsegueix integrar-se de forma més fàcil en els moviments del ciclista. L'avantatge principal per anar en bicicleta fixa de l'engranatge és el seu baix pes. Sense la multitud de peces que s'agreguen a una bici totalment orientada, una bicicleta fixie pesa molt menys. Una bicicleta de pinyó fix també és mecànicament més eficient que qualsevol altre tipus de bicicleta, ja que gairebé tot el poder s'exerceix directament pel pilot a les rodes. Aficionats fixie també afirmen que les bicicletes fomenten un estil més eficaç de pedalar i són més segures per circular sota la pluja.
El més encantador d'aquestes bicicletes (segons els fixers, és clar) és la comunió que s'aconsegueix entre el ciclista i la seva bici, atès que la bicicleta no té pinyó lliure sinó que és de pinyó fix provoca que la bicicleta estigui en moviment sempre que es pedali. Aquesta característica de pinyó fix pot resultar estranya al principi, però amb una mica de pràctica s'incorpora la idea de que no es pot posar la bici en punt mort
Atès que sempre s'està pedalant el ciclista va desenvolupant una condició física més sòlida , més eficaç , els seus músculs sempre estan alertes per donar més força i major velocitat quan sigui necessari. En pujades el fixer ha de ser àgil, s'ha de preparar, s'ha d'aixecar de la cadira en cas de ser necessari (recordin que no tenen canvis) per la qual cosa ha d'anticipar i guanyar impuls per a les pujades (les quals segurament aconseguirà acabar més ràpid del que ho faria en una bici amb canvis) .

La bicicleta de pinyó fix és una de tantes noves versions de la bicicleta de tota la vida. El que demostra la fixie és que la bici ja és un article de consum amb moltes versions diferents, fet que demostra la seva progressiva inserció dins la societat. En aquest cas, la fixie forma part de l’entramat urbà i ha creat al seu voltant tot un seguit de codis socials propi de les tribus urbanes dels que intentarem parlar més endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada