Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 11 de juny del 2014

La bicicleta "fotosintètica"

Des de fa poc més de dos anys s’ha posat en marxa l’anomenada bicicleta fotosintètica, un invent tailandès que vol revolucionar el món de la bici i convertir-la en un element més en la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic. L’empresa de Bangkok Lightfog Creative and Design s’ha atrevit a dissenyar una bicicleta que no només millora la salut de l’usuari, sinó que a més és capaç de netejar l’aire de la zona per on passa, mitjançant un complex disseny basat en la fotosíntesi de les plantes. La diferència és que enlloc de l’energia solar utilitza la força dels pedals.
El funcionament de l'enginy consta de dues parts. D'una banda, al manillar, uns filtres depuren l'aire que produeixen els cotxes, eliminant pols i partícules en suspensió, principalment. Addicionalment, es genera oxigen mitjançant un procés semblant a la fotosíntesi, substituint el Sol per una bateria de liti instal·lada al quadre de la bicicleta. El pedaleig subministra l'energia necessària per al procés.

Avui en dia aquest nou vehicle no passa de ser un prototip, però el cert és que el procés de depuració de l’aire funciona correctament i pot provocar una nova manera de redissenyar la bicicleta. En l’era de la sostenibilitat ja no hi ha prou amb no emetre contaminant, sinó que també és necessari eliminar-lo. L’originalitat d’aquest producte li ha valgut un guardó, en l’apartat de disseny conceptual, en els Red Dot Design Awards, creats el 1955 i que es lliuren anualment a Alemanya. Els productes i les idees guanyadores s'exhibeixen al museu Red Dot a Zollverein. No sabem si la bicicleta fotosintètica acabarà convertint-se en el paradigma d’aquest tipus de mitjà de transport, però el que és cert és que és una bona mostra del procés d’innovació que s’està donant en la bici, ja que és un vehicle que conjuga salut, esport i, qui sap?, potser també neteja de la contaminació ambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada