Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 30 de juliol del 2014

Bicicleta Schindelhauer, glamour per al ciclista urbà

L’any 2010 el dissenyador alemany Jörg Schindelhauer va crear una nova bicicleta a la que va posar el seu nom. Apassionat de les bicis, Schindelhauer va adonar-se del creixement exponencial del nombre de ciclistes, no només de muntanya i de carretera, sinó també i sobretot de ciclistes urbans, uns ciclistes que feien seu l’espai de les ciutats que fins aleshores havien pertangut als conductors d’automòbil. Per aquesta raó, i convençut de que aquest era un mercat en alça, va crear la seva pròpia marca amb el lema “bicicletes per conquerir l’espai urbà”, tota una declaració de principis a qui el temps sembla donar-li la raó.
El resultat és una preciosa bicicleta que pren com a referent l’estilització i la simplicitat de les bicis de pista. Són bicicletes ultralleugeres, gràcies als seus quadres d'alumini d'alta qualitat, soldats a mà (el que les fa molt ràpides i àgils), silencioses i amb una estètica molt elegant, que les ha fet guanyadores dels premis internacionals de disseny RedDot Award el 2010 l’Eurobike Award el 2011. Incorporen els millors i més nous components del mercat i pots triar tant fixies / single speed com a models amb marxes que utilitzen exclusivament sistemes de canvi integrat al rodet (Shimano Alfine per a 8 i 11 marxes i Rohloff per 14 marxes).
Hem esmentat el seu silenci. I és que totes incorporen transmissió per corretja dentada (Gates Carbon Drive). A diferència de la cadena metàl·lica convencional la corretja dentada és un sistema que no requereix manteniment ja que no es destensa, ni cal greixar, és ultrarresistent a la corrosió i molt més neta (no taca encara que ens agafem els pantalons amb el plat).
Tot plegat és un seguit de virtuts que demostra que existeix una creixent demanda per part de la població urbana de classe mitja-alta. Això fa que enginyers, dissenyadors i publicistes plantegin nous reptes en els seus àmbits d’actuació, en un mercat que no para de fer-se més evident. Propostes i tendències com el Cycle Chic, originat a mitjans dels 90 a Dinamarca, estan ampliant la seva influència en les nostres ciutats amb productes tan elaborats com aquests, on la moda ja no és la roba que portem, sinó també la bicicleta en la que viatgem.

Als que siguin més chic els agradarà saber que la Schindelhauer ja ha arribat al mercat espanyol i ja es pot comprar des de l’abril d’enguany,  a través de la distribuïdora Bici Chic. A més, també sembla que està a punt d’arribar una bici Schindelhauer plegable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada