Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimarts, 8 de juliol del 2014

La Universitat Popular de la Bicicleta

L’estiu passat es va inaugurar la primera edició de la Universitat Popular de la Bicicleta, a Montcada i Reixac, amb un èxit considerable, fet que ha provocat que enguany es faci una segona edició de l’esdeveniment del 17 al 20 de juliol. El curs està organitzat pel col·lectiu Mou-te en bici en coordinació amb el consistori montcadenc. Les jornades també compten amb la participació de la Bicicleta Club de Catalunya, la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta i de la Bicicleta Club Terrassa. Segons Emili Mató, director de la universitat “l'objectiu principal de la Universitat Popular de la Bicicleta és informar sobre els avenços de les dues rodes i compartir amb rigor acadèmic els coneixements més actuals d'aquest sector, des dels punts de vista de la mobilitat, l'oci i el negoci.” Per aquesta raó s’organitzaran diverses conferències i tallers que pretenen tant vincular el món de la bicicleta a la societat actual, com crear un lobby concret d’usuaris de bicicleta que defensi els interessos d’aquests davant les administracions i els poders públics.
En aquest sentit, hi haurà un curs sobre iniciació al ciclisme, dirigit a tallers i comerços dedicats a aquest transport i a professors d'educació física i un altre per ensenyar a adults a anar en bicicleta. També es farà un taller d'autoreparació de bicicletes usades i un altre de formació per a l'organització i conducció de grups en bicicleta. A més, ja com a novetat en aquesta edició, des de la Regidoria de Comerç s'organitza la Fira de la bicicleta que s'ubicarà a la zona d'estada davant de l'escola La Salle i que comptarà amb la presència de les botigues del municipi Action i Bicicletes Poblet.

D’altra banda, tal i va succeir en la primera edició d’aquesta particular universitat, hi podrem trobar representants de les diferents tendències ciclistes de l’actualitat, com el Cycle Chic o el Cyclelogistics, amb la intenció d’oferir un ampli ventall de possibilitats als assistents que permeti adequar els seus interessos a les dues rodes i valorar quin es el futur de la bicicleta i dels ciclistes, uns ciclistes que segons els últims estudis conformen gairebé el 7 per cent de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada