Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 28 de juliol del 2014

Invent lluminós per a ciclistes urbans

Segons darreres estadístiques, referides al món de la bicicleta i a la seva relació amb el trànsit de les ciutats, el 79 % dels accidents que pateixen els ciclistes es donen quan aquests circulen en línia recta i un altre vehicle s’interposa en el seu camí, sigui per imprudència o per falta de visibilitat. En aquesta tessitura, i com no podia ser d’una altra manera, ja s’ha inventat un gadget per intentar evitar aquesta dinàmica funesta, fruit de la fragilitat inherent de la bici davant dels vehicles propulsats per petroli.
L’invent en qüestió s’anomena Blaze Bike Light i ha estat dissenyat per una estudiant britànica. Encara és un prototip i s’està buscant finançament perquè formi part del kit personal de qualsevol ciclista, sobretot quan ha de viatjar per ciutat en hores de foscor o de mala il·luminació. Com succeeix amb molts invents, la idea és d’una senzillesa palmària. Es tracta d’un llum làser que il·lumina el frontal de la bici i que, a més, dibuixa la imatge d’un ciclista sobre la calçada. El dispositiu Blaze Bike Light té una potència lumínica d'una mica més de 80 lúmens (més que suficient per a un ciclista urbà) amb una autonomia d'unes 6 hores de funcionament gràcies a la seva bateria recarregable de ions de liti i de 12 hores de funcionament en mode flash. Respecte a les seves dimensions, té una carcassa d'alumini resistent a l'aigua de 110 mil·límetres de longitud i 200 grams de pes. La Blaze Bike Light disposa de tres modes de funcionament: màxim, mitjà i mode de flaix, podent activar independentment tant el sistema d'il·luminació com el sistema de projecció làser.

El preu? Tot i que encara l’invent està en bolquers, el cert que existeix un preu de referència, que serien unes 60 lliures (75 euros). Pot semblar un pèl car (almenys a mi m’ho sembla) però almenys la web Kick Starter informa que pots personalitzar el Blaze amb el teu nom o crear una imatge diferent en làser que il·lumini el frontal de la teva bici. En última instància no saps molt bé si tots aquests invents serveixen realment per evitar accidents (que segurament sigui així) o bé per crear utensilis de consum d’un ús qüestionable. En tot cas, demostren que el món del ciclisme, especialment el ciclisme urbà, està prenent una important embranzida social, el que provoca que empreses, dissenyadors i inventors provin de trobar el seu nínxol de clients potencials. El funcionament del Blaze podrem comprovar-lo aviat, i el temps dirà si és realment útil o si bé és un article per aquells pels que la bici és una manera de viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada