Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 14 de juliol del 2014

Contra la suor

Avui penjarem un post curiós, un invent que te com a objectiu reduir la suor dels ciclistes, especialment a l’estiu, o, si més no, intentar refrescar el viatge a tots aquells que agafen la bicicleta per desplaçar-se. De fet, l’invent del qual parlarem té més a veure amb la comoditat dels ciclistes que amb qualsevol altra cosa, i potser no és res més que una forma sofisticada de remullar-se.
El cos humà sua per refrigerar-se mitjançant l'evaporació del líquid que segrega. És un mecanisme per controlar la temperatura corporal. Una cosa que a la bicicleta, amb la calor, també passa. En contra del que molta gent pensa, a la bicicleta no sempre es transpira, depèn de la intensitat del pedaleig i de la temperatura externa. De tota manera, en tractar-se d’un esforç físic continuat la suor va apareixent, fins al punt de que alguns locals (per exemple a la llunyana Nova Zelanda) prohibeixen l’entrada de ciclistes als locals per queixes dels clients. Diversos columnistes de diversos països han utilitzat aquest argument per desacreditar l'ús de la bicicleta a la ciutat obviant que al metro, corrent per agafar un autobús o en els cotxes també es sua força i de manera potser més desagradable.
Els israelians Kobi Rein i Arik Bar Erez ha ideat una solució a les sufocacions estivals; Q-Fog, el primer dispositiu aspersor per a ciclistes, ideal per aquests mesos més calorosos. Q-Fog vaporitza amb aigua fresca als ciclistes el que augmenta el confort en la bicicleta, segons afirmen els seus inventors. El dosificador funciona com una pistola d'aigua; quan el ciclista pressiona un botó, situat a prop dels canvis, una ràfega d'aigua vaporitzada, procedent d'un dipòsit instal·lat a sota del manillar, rega el seu cos. "Amb tres clics, el tors del ciclista queda completament humit", es promociona el producte.

No sabem si aquest vaporitzador tindrà una sortida comercial, més enllà de la seva anècdota. Un pensa de seguida en aquells ciclistes professionals, als quals no els hi cal una forma de remullar-se tan sofisticada. N’hi ha prou amb portar una ampolleta d’aigua fresca i tirar-se-la per sobre. De tota manera, el Q-Fog és una mostra més de les innovacions que es van ideant en el món de la bicicleta (unes més interessants que d’altres), gràcies a l’ús progressiu que se’n va fent. I això ja és notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada