Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 2 de juliol del 2014

Bicymple, la bicicleta més simple de totes

No hi ha dubte que la bicicleta és un vehicle que dona molt de joc a l’hora de potenciar la inventiva. Ens trobem amb tot tipus de bici i d’enginys aplicables per als ciclistes que permeten que cadascú trobi la seva manera particular de viatjar sobre dues rodes. En aquest cas parlarem de la Bicymple, una bicicleta que té la característica d’eliminar coses més que de posar. De fet, podríem dir que no és res més que un monocicle amb una roda al davant i s’assembla molt a una bicicleta de pinyó fixe. Dissenyada pel nord-americà Josh Bechtel, Bicymple no té cadena, canvi de marxes i gran part del quadre, que és on resideix la innovació. Avui en dia només fan dues mides de bicicleta, de 26” i de 29”, i com és normal per portar-la és necessari un canvi de xip, perquè la intenció de la Bicymple no és tant la seva utilitat com la seva capacitat de divertir-nos amb ella.
Pel que fa a la mecànica, també produiran tres models de Bicymple: una amb pinyó fix i fre davanter, una amb roda lliure i dos frens de disc i una tercera amb dues velocitats i dos frens. Finalment, quant a mecànica, ens quedem amb les especificacions on indiquen que l'eix de la forquilla posterior pot deixar lliure o bloquejar perquè la conducció sigui més similar a una bicicleta convencional.

En tot cas, un nou invent ciclista perquè hi jugui la mainada o perquè provem una manera diferent d’anar en bici. Us deixem un vídeo perquè comproveu la forma més adient de portar-la, tot recordant aquella famosa frase d’Antoine de Saint-Exupéry, autor de El petit príncep: “Un dissenyador acaba la seva obra, no quan no té res més que posar, sinó quan no té res més a treure”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada