Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 2 de juny del 2014

La YikeBike, una bicicleta revolucionària

L’auge de la bicicleta com a transport urbà ha provocat que d’altres versions de la bici clàssica hagin trobat el seu lloc al mercat, com per exemple la bicicleta elèctrica, que converteix el viatge en aquest vehicle en quelcom apte per a tots els públics. Veient la importància d’aquest mitjà de transport personal, no només des del punt de vista de la salut sinó també com a forma de respecte al medi ambient, s’han posat en marxa diverses iniciatives en el camp del disseny i l’enginyeria amb la intenció d’innovar i oferir nous productes als ciclistes de ciutat. Una d’aquestes innovacions és la YikeBike, una barreja de Segway i bicicleta elèctrica dissenyada per uns enginyers neozelandesos, que sembla que tingui la forma d’un tricicle antic.
En quant a les seves característiques de càrrega, la YikeBike, arriba a una velocitat màxima de 23 km/h, i està alimentada per un pack de bateries de liti (life PO4), amb una autonomia de 10 km. També es pot carregar sense problemes des d'un carregador en un punt de recàrrega de cotxe elèctric o mitjançant un presa de corrent convencional durant 55 minuts, per la qual cosa no cal instal·lar punts de recàrrega específics. En cas d'anar una mica justos de temps, la bateria pot ser recarregada en un 80% en només 20 minuts i amb un cost, depenent de la tarifa disponible, d'uns 10 cèntims d'euro per quilòmetre.
Al setembre de 2009 es va presentar al públic a un preu d’aproximadament 3.000 euros, fet que la convertia en un article per gent amb un alt poder adquisitiu. Per aquesta raó es va treure una altra versió el 2011 de 1.600 euros, substituint la fibra de carboni per alumini. De tota manera, segueix sent un producte car. Per aquesta raó, els promotors de la idea pretenen fomentar el seu ús per reduir costos, tot lloant les seves bondats. Una d’aquestes bondats és que, a més a més d’elèctrica, la YikeBike també és plegable i lleugera. Només en quinze segons la pots convertir en una bossa de mà per agafar un altre transport o anar caminant.
La pregunta que ens podem fer és si la YikeBike aconseguirà convertir-se en un transport alternatiu pel ciutadà corrent o si bé serà un article més per a rics.

Us deixem algunes fotos perquè us la mireu i un vídeo on podreu veure com funciona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada