Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 23 de juny del 2014

Trampes contra lladres de bicicletes

En un recent post comentàvem l’augment de robatoris de bicicletes a la ciutat de Barcelona. Com ja dèiem, aquest augment exponencial es devia sobretot a l’augment també d’usuaris d’aquest mitjà de transport de dues rodes, el que ha provocat que s’hagi convertit en un article llaminer pels lladres. Ja no són quatre ciclistes els que circulen per les ciutats, sinó ja són una multitud que practiquen el ciclisme urbà i que utilitzen la bici pels seus desplaçaments diaris. Més enllà del seu ús, el cert és que avui en dia podem trobar una gran quantitat de bicicletes de totes les formes, mides i preus, el que obre una finestra en el mercat que abans era molt reduïda.
Aquest fet també s’està donant als Estats Units, que ha vist com els usuaris de bicicleta han augmentat fins a un 60 per cent en els darrers deu anys, fet que ha comportat un increment similar en el robatori de velocípedes. Per aquesta raó, la policia de San Francisco ha iniciat un programa pilot per evitar aquesta situació, que provoca molts mal de caps tant als ciutadans com a les autoritats que pretenen potenciar aquest mitjà de transport. De fet, els robatoris s'han convertit en un problema: s'estima que es roben entre 800.000 i 2 milions de bicicletes als Estats Units. Les bicis trampa o bait bike són l'última estratègia per lluitar contra aquest problema. El sistema és simple: s'aparca una bicicleta temptadora (el preu de la qual superi els tres dígits) al mig del carrer i en el seu interior amaga un sensor localitzable per GPS -un sistema semblant al que tindrà bicicleta pública madrilenya-. Tard o d'hora algú robarà la bicicleta i, gràcies a la tecnologia, es persegueix el lladre usant el satèl·lit.
Aquest sistema antirobatori es va utilitzar per primer cop a la Universitat de Wisconsin l’any 2008 i va provocar que les sostraccions de bicicletes es reduïssin fins a un 40 per cent, no només per la captura del lladre, sinó també perquè, un cop sabuda l’estratègia policial, molts delinqüents van decidir no provar sort, temorosos de tenir al davant una bicicleta trampa.

Ja se sap: a grans mals, grans remeis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada