Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 25 de juny del 2014

La bicicleta elèctrica arriba al Bicing de Barcelona

El bicing porta en servei a Barcelona des de fa set anys i en aquest temps ha assolit la xifra de 100.000 abonats, amb una mitjana de 50.000 desplaçaments al dia i una rotació per bicicleta de sis a vuit usos diaris, el que el converteix en un els més eficients del món. El seu èxit ha fet plantejar a l’ajuntament el fet d’introduir un servei de bicicletes elèctriques de forma experimental.
De moment el servei comptarà només amb 300 bicicletes. Les noves màquines estaran en servei a finals d'any i per poder utilitzar els usuaris han de tenir la llicència del bicing, a la qual hauran d'afegir una quota anual que no superarà els 15 euros. Aquesta tarifa donarà accés a les noves màquines, però a més els usuaris hauran de pagar per cada viatge. Això suposa que el servei serà força més car que el de la bicicleta tradicional, en part per la por de les autoritats de que les bicis elèctriques pateixin més fàcilment actes de robatori i vandalisme. Per aquesta raó, només estaran disponibles en llocs comptats i força controlats, per poder veure si el servei funciona adequadament.

El servei serà portat també per l’empresa Clear Channel, que té la concessió del servei de bicing fins a l’any 2017. L’ajuntament s’ha gastat uns cinc milions d’euros en posar en marxa aquest nou servei. Si l’experiment funciona s’incorporaran les bicis elèctriques quan es renovi la concessió d’aquí tres anys. En tot cas, les autoritats municipals han imposat un seguit de condicions. La bici haurà de tenir un pes mai superior als 23 quilos i ha d'assolir els 25 quilòmetres. la vida útil de la bateria de liti serà de 20.000 quilòmetres i estarà incorporada al xassís, de manera que no es pugui separar. La càrrega total de la bicicleta es realitzarà en dues hores. A més a més, la màquina haurà d’estar fabricada íntegrament a Catalunya. Es preveu que el nombre d’usuaris sigui d’uns 8.000, però l’èxit de la bici elèctrica a d’altres ciutats podria canviar les xifres i convertir-les en més altes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada