Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 20 d’agost del 2014

La Gi Bike, elèctrica i plegable

Com ja va sent habitual en aquest bloc, avui us informarem d’una recent innovació en el món de la bicicleta, un món cada cop més proper a l’alta tecnologia gràcies a la seva progressiva inserció dins la societat de consum. En aquest cas, la nova bici es diu Gi Bike i ha estat inventada per un economista i un dissenyador de Còrdova. De bicicletes elèctriques de disseny n’estan sortint moltes últimament, però poques amb les capacitats d’aquest nou invent, que també és plegable. La Gi Bike té un disseny minimalista, compta amb un sistema antirobatori, llums laterals per a major seguretat, una cadena que no requereix manteniment i la possibilitat de connectar a un Smartphone per aprofitar funcions com a selecció de rutes òptimes, monitoratge del consum de calories i quilòmetres realitzats.
Podem dir que la Gi Bike intenta estar atenta a les últimes novetats tecnològiques i condensar-les en una senzilla bicicleta, de disseny gens recarregat i molt funcional, per tal de que la bici es converteixi en un element imprescindible pel ciutadà d’avui en dia. La intenció és que no només sigui un mitjà de transport, sinó que s’integri en la quotidianitat amb tot un seguit d’innovacions que complementin el viatge. Després de dos anys de feina, aquests dos investigadors cordovesos han aconseguit una bici que pesa 17 quilos, està dissenyada en alumini Plegada i mesura 90 centímetres de llarg i un metre d'alt. A més, té rodes de 26 polzades (66 centímetres), cosa que la fa molt més estable i més còmoda perquè absorbeix els relleus del terreny. D'altra banda, el plegament es realitza en tres segons i en un sol moviment, entra en un ascensor i es pot traslladar a un tren o un autobús. En plegar-se, la bicicleta entra en una valisa amb rodeta, té una bateria de liti  amb una autonomia de 60 a 80 quilòmetres i els frens de la bicicleta i el sistema electrònic es bloquegen quan l'usuari s'allunya a més de 100 metres del rodat, la qual cosa funciona com a mesura de seguretat. Per si faltava més, té un lloc USB per carregar el mòbil i utilitzar-lo buscar la ruta més ràpida per arribar a destí, controlar la despesa calòrica i els quilòmetres realitzats.

De moment és un prototip finançat gràcies a la plataforma de crowdsourcing Kickstarter, però sembla que aviat es posarà a la venta degut a l’interès de diverses empreses d’arreu del món. Quan ja estigui al mercat n’informarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada