Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 25 d’agost del 2014

El Jirobike, perfecte per als més petits

Fa cosa de quatre anys, cap al 2010, va aparèixer al mercat un nou accessori per a la bici anomenat Gyrobike. Consistia bàsicament a incorporar a la roda davantera d'una bici un pes que girava gràcies a un motor al voltant del seu eix. El gir contrarestava els moviments bruscos i la inclinació de la roda, per la qual cosa es mantenia perpendicular al sòl de forma suau, facilitant el qual la bici mai caigués. No deixava de ser una versió sofisticada de les antigues rodetes petites que permetien al nen començar a fer les seves primeres pedalades. Aquesta roda giroscòpica està disponible en dues mides (12 i 16 polzades), les quals hem de connectar a un endoll per carregar i que el motor i el giroscopi funcionin correctament. Hi ha autonomia pel mig, que és de dues hores i 45 minuts respectivament. Els temps de càrrega són alts (16 i 4 hores respectivament).
La invenció del Gyrobike y la seva posada a la venta demostra dues coses. Per una part la progressiva implantació de l’ús de la bicicleta en moltes llars, sobretot per part de pares que volen que els seus fills de 2 o tres anys comencin a muntar-se en aquest vehicle tan especial com la bici. En un temps on aspectes com el sedentarisme han condicionat les actituds de bona part de la població fins ara, estan ressorgint amb força aspectes com l’exercici físic, la qualitat de vida i l’educació viària. És digne de menció el fet de que la bicicleta per l’infant no és només un element lúdic sinó que molts pares el consideren també un estri educatiu de primer ordre. En quant al Gyrobike, és també molt útil per gent amb mobilitat reduïda, cosa que amplia les virtuts d’aquest accessori.
Per l’altra banda, no hem de menystenir un aspecte d’importància, com és que la bicicleta s’està convertint també en un vehicle apte per la innovació tecnològica i el disseny. La seva transversalitat respecte a l’edat i les condicions de cadascú, i la seva senzillesa el fan perfecte per la investigació en molts aspectes.
Com podreu suposar, el seu èxit ha fet que el Gyrobike hagi tret al mercat una versió renovada, i li han posat el nom de Jyrobike (serà perquè la jota és més moderna). En aquesta nova versió, Jyrobike, no només han millorat el disseny, sinó que a més han incorporat un comandament a distància amb un abast de 150 metres, s'han inclòs altaveus de 105db amb diversos efectes sonors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada