Centre Logístic de Bicicletes Olot

divendres, 8 d’agost del 2014

La bicicleta impossible de robar

Qui ho anava a dir fa uns anys que la bicicleta es convertiria en un mitjà de transport cada cop més important en àmbit urbà, i que al seu voltant s’aniria desenvolupant tota una cultura de masses amb els seus propis productes de consum. Segons les últimes dades, a Europa i als Estats Units ja es venen més bicicletes que cotxes a l’any. El problema és que aquesta progressiva massificació ha provocat que augmentin els robatoris de bicis de forma exponencial. En anteriors entrades d’aquest blog ja comentàvem aquest fet, indicant també les diferents solucions que les autoritats i els usuaris havien trobat per evitar-ho. Les estadístiques indiquen que una bicicleta té una mitjana de vida de tres anys abans de ser robada o malmesa.
En aquest context, sembla ser que aviat es comercialitzarà una bici anomenada Yerka, dissenyada per tres estudiants xilens, que diuen que és impossible de robar, ja que tota ella funciona com un cadenat. Si els lladres volguessin robar-la la farien malbé tota. El model Yerka, compatible amb qualsevol disseny de bicicleta, incorpora un marc amb un tub inferior que pot doblegar, generant dos braços que al costat del tub del seient es poden tancar. D'aquesta manera, una de les parts del marc es pot dividir i moure, de manera que es pugui acoblar la bicicleta a un element fix de subjecció al carrer, ja sigui un arbre o una tanca. Un cop realitzat aquest pas, el disseny de Yerka permet retirar la peça del seient de la bicicleta, que incorpora una barra que s'ocupa de tancar la subjecció de la bicicleta, convertint així el vehicle en un autèntic cadenat.
La bicicleta Yerka permet doncs oblidar-se de portar cadenes o elements incòmodes de subjecció, i a més allunya els lladres de qualsevol intent de robatori. Encara no se sap quin serà el seu preu de mercat, però suposem que no serà gaire més car que una bicicleta convencional. L’únic que ens temem (sense ànims de ser malastrucs) és que es compleixi aquella famosa sentència de “Feta la llei, feta la trampa”. El temps ho dirà.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada