Centre Logístic de Bicicletes Olot

dijous, 7 d’agost del 2014

El "Eclipse", a mig camí entre Orient i Occident


Kenneth Cobonpue és un jove i prestigiós dissenyador filipí, famós per haver pràcticament creat una escola de disseny al seu país, en un intent de que les Filipines siguin també conegudes per aspectes essencials per la modernitat com la innovació i les noves textures en el disseny de gamma alta. L’any 1999, junt amb els també dissenyadors filipins Al Caronan, Kenneth Cobonpue, Carlo Cordaro Tony Gonzales, Milo Naval, Ann Pamintuan, Tes Pasola, Luisa Robinson, i Renato Vidal amb Budji Layug, va posar en marxa el Moviment 8, que es proposà donar al món la creació de noves propostes fonamentades en l’elegància, la modernitat i la sostenibilitat. Aquesta conjunció d’estètica i modernitat l’han portat precisament a valorar i utilitzar mètodes de construcció tradicionals i a fer servir materials propis de l’Àsia com el vímet o el bambú.

Una de les seves obres més representatives és el Eclipse, un elegant tricicle fet d'alumini i polietilè reciclat que promet lleugeresa, elegància i comoditat, i que està basat en els famosos rickshaw asiàtics, que omplen els carrers de ciutats com Calcuta o Manila i que són usats molt sovint com a mitjà de transport públic per molts habitants d’aquelles zones. El que planteja Cobonpue és que aquest vehicle, sostenible, ecològic i tradicional formi part del paisatge de ciutats occidentals com Nova York, Londres o París, en un moment en que la bicicleta s’està convertint en un transport de moda. Per aquesta raó, el dissenyador filipí ha conjugat la seva tradició cultural amb l’occidental, gràcies a un treball on el cuir cobreix els seients, reposacaps o el manillar, i l'habitacle és tot una exhibició tecnològica amb equip de música, suports per carregar l'iPhone o panells especials per no ser vistos.

Aquest rickshaw modern és una meravella del disseny. Qui sap si d’aquí uns anys serà un transport públic més, en ciutats com Barcelona o Berlín, l’ajuntament de les quals pugnen per fer-se un lloc entre les urbs més sostenibles del planeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada