Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 10 de juny del 2015

Sevilla ja no és la quarta millor ciutat del món per als ciclistes

Fa poc més d’un any, el famós índex Copenhagenize va atorgar a la ciutat de Sevilla el quart lloc en la llista de millors ciutats per als ciclistes. Aquest índex assenyalava també la “política visionària” dels poders públics en la seva aposta per un mitjà de transport saludable i respectuós amb el medi ambient, amb la creació de Sevici, el servei de lloguer públic de bicicletes de la ciutat, que tenia la intenció d’ampliar-se a d’altres ciutats andaluses gràcies a la creació de noves infraestructures viàries incloses en l’ambiciós Pla Andalús de la Bicicleta. La potenciació de l’ús de la bici havia aconseguit que, en només set anys, el nombre de ciclistes passés del 0’5% de la població al 7%, fet que va provocar que Sevilla es col·loqués només per darrera de ciutats de gran tradició ciclista com Amsterdam, Copenhagen i Utrech.
Dotze mesos després, però, la situació ha canviat molt i Sevilla ha passat de la quarta posició a la desena. Els motius d’aquesta dràstica davallada són, segons els responsables de Copenhagenize, en què Sevilla "s'ha adormit en els llorers". Tot i que la segueixen considerant una ciutat interessant per als ciclistes urbans, la bona feina feta en els últims anys no és suficient per mantenir-se en l'elit, que ara ocupen altres ciutats europees. Segons indiquen els responsables de l’associació A Contramano, la més important en matèria de mobilitat ciclista a la capital sevillana, durant els últims anys, el Govern Municipal del PP "ha descuidat la infraestructura ciclista de la ciutat , alguna cosa que altres prestigioses institucions com el CES de Sevilla o el Defensor del Poble Andalús han posat també de manifest ".

Ara mateix la llista de les deu millors ciutats del món per als ciclistes són Amsterdam, Copenhagen, Utrech, Estrasburg, Eindhoven, Malmo, Nantes, Bordeus, Anvers i Sevilla. Cal remarcar, d’altra banda, que l’onzena posició ara la té Barcelona, que ha pujat sis llocs des del dissetè lloc de l’any passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada