Centre Logístic de Bicicletes Olot

divendres, 8 de maig del 2015

Els ciclistes són els menys estressats

Els habitants de les ciutats (que són la gran majoria en la nostra època) necessiten desplaçar-se contínuament d’una banda a l’altra de la població on viuen, sigui per anar a la feina, anar a comprar o simplement per anar al cinema o gaudir d’un dia de lleure. Per aquesta raó, el concepte de mobilitat ha pres importància en les decisions de les polítiques municipals. Si prenem com a exemple la ciutat de Londres, en un recent estudi s’ha comprovat que el 73% dels ciutadans va en cotxe, el 13% a peu, el 11% en transport públic i el 3% en bicicleta. En tot cas, existeix la tendència a potenciar el transport públic i la bicicleta per sobre del cotxe.
Un estudi que ha portat a terme Ford al Regne Unit a més de 5.500 passatgers repartits entre cinc grans ciutats europees: utilitzar el transport públic estressa tant o més que una mudança, i els únics ciutadans que estalvien temps en els seus desplaçaments són els ciclistes o els que van caminant. Les ciutats escollides han estat Londres, Roma, Madrid, París i Berlin i demostren les dificultats que es troben les autoritats per fer minvar aquest estat d’ànim, que sembla inherent a les grans urbs.

Un altre estudi, aquest cop realitzat per la Universitat d'East Anglia i publicat en Preventive Medicine, també sembla confirmar-ho: els ciclistes no només estalvien temps o pateixen menys estrès, sinó que són més productius i feliços a la feina. Una realitat que els diversos ajuntaments estan intentant traduir de forma pràctica, implementant progressivament un sistema públic de bicicletes. En quant al concepte de “felicitat” ho deixarem per un altre dia. El que és patent és que, sigui com sigui, els ciclistes tenen la sensació de tenir un millor nivell de vida, que és el primer pas per acabar tenint-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada