Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 18 de maig del 2015

El camí de Sant Jaume en bicicleta

Moltes de les rutes habituals d’andarecs estan començant a fer-se en bicicleta. També s’estan creant tot un seguit de camins per que els amants de la bici puguin gaudir d’un viatge iniciàtic sobre dues rodes. Un d’aquests camins és el de Sant Jaume, que ja té la seva proposta cicloturística gràcies a la web Bicigrino. En un primer moment, aquesta web va començar com un bloc on el seu creador, Tomás Sánchez, explicava i comentava els seus trajectes per aquest emblemàtic camí. Gràcies al seu èxit Bicigrino és ara una important web de referència plena d'informació sobre el Camí, i també un portal al de, a més de consells, trobar hostalatge i fins bicicletes per llogar.
Degut a l’auge del cicloturisme, la proposta de Bicigrino s’ha acabat convertint en una agència de viatges per ciclistes. Va començar llogant unes 20 bicis i ara ja en lloga unes 100, a més d’introduir la bicicleta elèctrica per fer el camí. Bicigrino s’encarrega de transportar la bici al punt de partida i recollir-la un cop el peregrí hagi acabat la seva ruta. A més, ofereix consells als peregrins de dues rodes, tant en l’ús de la mateixa bicicleta com en d’altres aspectes d’importància com la millor ruta a seguir o els llocs més emblemàtics per visitar.
Segons la ruta escollida, el Camí de Sant Jaume recorre, només a Espanya, uns 800 quilòmetres. "L'exigència es la posa el propi usuari", explica Sánchez, "perquè no és el mateix fer-los-en 7 dies que en 14. Això és cicloturisme, no una carrera: el repte no és el recorregut ni el quilometratge, sinó simplement el ritme que vols portar en funció del temps de camí. Si ets un ciclista habitual, és relativament senzill fer-se els 800 quilòmetres en dues setmanes, amb una mitjana de 50 quilòmetres al dia. Però he vist a persones de tot tipus completar-lo, i encara més sobre una elèctrica ".

Tot plegat és una proposta que està funcionant molt bé i que demostra dues coses. D’una banda l’adaptació d’antics camins a peu en rutes en bicicleta; de l’altra l’auge de la bicicleta elèctrica, que està demostrant ser un vehicle apte per a tothom, tant per a ciclistes experimentats, com per a aquells que s’estrenen sobre dues rodes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada