Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 13 de maig del 2015

La bicicleta elèctrica està cada cop més connectada


Fa poques setmanes es va celebrar a Barcelona el Mobile World Congress, la trobada més important del món del mòbil i les noves tecnologies. Una de les novetats més importants del congrés d’enguany ha estat l’aposta de la companyia Ford respecte la bicicleta elèctrica, ja que ha presentat dos prototips d’aquest tipus de vehicle que pretenen la forma en que ens desplacem per rutes urbanes. Les bicicletes es diuen  MoDe:Me i MoDe:Pro, i tot i que són molt semblants estan destinades a públics molt diferents. Totes dues bicis compten amb un motor de 200 watts i una bateria de 9 ampers-hora, que proporciona pedaleig elèctric per a velocitats de fins a 25 km / h. Aquestes dades serveixen a Ford per recollir dades dels usuaris per millorar el servei i el seu disseny ha estat seleccionat entre propostes de 100 dels seus empleats.
Quant a les seves característiques particulars, la MoDe:Me està pensada per a desplaçaments en ciutats amb gran volum de trànsit, mentre que la MoDe:Pro és idònia per a ús comercial (missatgers, electricistes, transport de mercaderies ...) i, per tant, va ser dissenyada per al seu transport en vehicles comercials. Si se li connecta l'iPhone 6 i l'aplicació mode: Link, la bicicleta avisa de quan girar mitjançant la vibració dels manillars. A més, activa els senyals i avisarà de possibles riscos i alertes. Finalment, podrà connectar-se i comunicar-se amb altres vehicles. Totes dues bicis són plegables i tenen també com a objectiu evitar uns embussos de trànsit que arriben a suposar unes pèrdues de més de 100 milions d’euros l’any a Europa.
Tot plegat és una important aposta per la bicicleta urbana per una de les companyies més importants del món, i demostra les capacitats de la bici com a element d’innovació tecnològica, tant respecta a la connectivitat en xarxa, el desenvolupament sostenible o l’autonomia personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada