Centre Logístic de Bicicletes Olot

dijous, 28 de maig del 2015

El nou pla de mobilitat sostenible a París

Realment la capital francesa ha decidit apostar clarament pel transport sostenible, tenint com a referència la bicicleta. Com ja vam informar en d’altres entrades d’aquest bloc, París té avui en dia la flota de bicicletes públiques més gran del món i el seu ajuntament ha pres decisions d’importància en aquest sentit, com limitar o prohibir el trànsit de vehiclesmotoritzats en el seu nucli històric. De tota manera, la ciutat vol anar encara més enllà i ha presentat el seu ambiciós pla Vélo 2015-2020, per tal de convertir-se en l’avantguarda de la mobilitat ciclista europea. Amb una inversió de 150 milions d’euros, l’ajuntament té com a referència la ciutat d’Amsterdam, on el 32 % de la població es desplaça en bici habitualment. A París el percentatge és del 5 %, però es pretén arribar al 15 % en només cinc anys. Les  línies mestres d’aquest pla són les següents:

-63 milions d'euros per a la construcció, manteniment i renovació de vies ciclistes, amb l'objectiu de passar dels 700 km actuals a 1.400 km el 2020.
-30 milions d'euros per fer de tot Paris una Ciutat 30, a excepció dels grans eixos, que es mantindran a 50 km / h.
-7 milions d'euros per crear més de 10.000 places d'estacionament de bicicletes.
-10 milions d'euros per a l'ajuda a la compra de bicicletes, ciclomotors elèctrics i cicle-remolcs per a la distribució urbana de mercaderies.
-40 milions d'euros dedicats a l'adequació per a la bicicleta d'actuacions urbanes i projectes de transport públic.


Tot plegat són propostes perfectament assumibles per la capital de França i que poden convertir París en un veritable referent mundial ciclista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada