Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 29 d’abril del 2015

Consells per començar a anar en bicicleta

Ens ha sorprès gratament un article aparegut fa unes setmanes al diari digital Huffington Post, on es fa una llista dels beneficis que suposa anar en bicicleta. Un d’aquests beneficis (potser el més important) és que pot allargar la vida del ciclista entre quatre i cinc anys, gràcies a les bondats de fer un exercici constant i poc agressiu. A la part final de l’article es comenten uns pocs consells per a aquells que pretenguin començar a anar en bicicleta. Ens semblen prou interessants per posar-los aquí. Són els següents:

-Sigues conscient del cost. Quan vagis a comprar una bici, tingues en compte que el preu pot rondar entre els 350 i els 3.000 euros. Com més barata sigui la bici, més pesada serà l'estructura i les rodes, en general. Potser el pes no és tan important per a les persones que vulguin utilitzar la bici per anar a la feina, però sí que ho serà per als que planegin creuar el país en bicicleta.

-Inverteix en algunes peces específiques per a ciclistes. Uns pantalons curts encoixinats de bona qualitat, uns bons guants i un casc còmode contribuiran més al gaudi de muntar en bici que qualsevol altra cosa (a part de la bicicleta). Els maillots estan dissenyats per absorbir la humitat i per portar altres elements essencials per al trajecte, com el telèfon mòbil, les claus i menjar.

-Estigues preparat. Es recomana portar sempre un kit de pegats per arreglar alguna punxada, juntament amb una bomba d'aire per inflar el pneumàtic, la teva identificació, un telèfon mòbil, targeta de crèdit i una mica de diners en metàl·lic en cas d'urgència.

-Prepara't bé abans de recórrer distàncies llargues. Per desgràcia, no pots muntar a la bici sense més i pedalar durant cent quilòmetres. Per dur a terme aquests recorreguts, es requereix temps i molt d'entrenament. És com amb totes les coses: cal començar a poc a poc i anar augmentant la intensitat. Quan has començat el trajecte, ja és massa
tard per posar-se en forma, així que comença abans la teva preparació.

-Practica diverses disciplines. Es suggereix als principiants que entrenin la seva força i flexibilitat amb ioga i Pilates. Tot i que aquestes activitats addicionals contribueixen a reforçar l'entrenament, més aviat actuen com un bonus. La veritat és que el ioga i el Pilates no poden substituir el ciclisme en si.


Ciclistes recent arribats, ja ho sabeu. Poc a poc i amb bona lletra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada