Centre Logístic de Bicicletes Olot

dijous, 5 de març del 2015

Biocycle, la bicicleta elèctrica ecològica

El procés d’innovació en l’àmbit de les bicicletes està sent imparable, fins al punt de que la bici s’està convertint en un referent a l’hora d’investigar en els aspectes relacionats amb el consum sostenible. D’exemples n’hi ha molts, i potser no tots aquests prototips futuristes arribaran a bon port, però ens ha cridat l’atenció aquesta proposta de bicicleta elèctrica ecològica, que té com a objectiu millorar aquest vehicle amb cada cop més adeptes.
Biocycle és un bici elèctrica creada i dissenyada per un grup d’estudiants mexicans que parteix d’una premissa important. Les bicicletes elèctriques són ecològiques només durant el seu temps de vida, però, quan aquest finalitza, la bateria, que conté liti, contamina en enormes quantitats. Per evitar-ho, Biocycle és una bicicleta amb motor de biodièsel i el marc fet d'un plàstic especial biodegradable. Aquest motor es de 80 centímetres cúbics i el biodièsel que utilitza està fet amb Oli, etanol i Hidròxid de potassi. A més, Biocycle permet utilitzar un mitjà de transport que no contamina ni genera trànsit i al mateix temps arribar al teu destí sense que les dificultats del camí siguin un impediment. Biocycle també es pot desactivar (apagar) en el moment que es desitgi per poder utilitzar com una bicicleta normal. Els creadors de Biocycle afirmen que la aquesta bici elèctrica és un producte que impacta positivament en l'ambient ja que sorgeix a partir d'un model cíclic de reutilització de deixalles. A més promou el transport ecològic i impacta en la comunitat de la ciutat de Tequila a través del treball en conjunt amb els artesans per a la decoració de bicicletes.
Tot plegat és una proposta tecnològica de primer ordre, que està en la recerca d’un finançament definitiu per ser portat a terme. Pels interessats en l’evolució del projecte poden accedir a la seva web:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada