Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 23 de març del 2015

Una empresa xilena paga per anar en bicicleta

Al juny de l'any 2014, el Ministeri Francès va impulsar i finançar un experiment per a les 18 empreses que van voler voluntàriament sumar. Es pagava 0,25 euros al mes per cada quilòmetre diari en trajecte laboral, amb un límit de 40 euros al mes.
En tot just cinc mesos, els francesos van aconseguir duplicar el nombre de persones que va a la feina amb bicicleta, a més d'incrementar el nombre de quilòmetres recorreguts i expandir els pedals com a alternativa d'oci. Tant l'organisme públic, com les corporacions i els usuraris van quedar satisfets, de manera que la mesura es va incorporar en un Projecte de Llei sobre transició energètica que es tramita al Parlament francès.
Degut a l’èxit, Guido Coppa,  el màrqueting manager de la filial xilena de l'empresa Altiuz, va decidir seguir les mateixes passes i va presentar a la gerència de la seva empresa el projecte pel qual es pagava als treballadors que anessin a peu o amb bicicleta a treballar. 150 $ per quilòmetre. "Considerant que la distància mitjana dels empleats és de 4 km o 5km, fa el valor de $ 600 d'anada i 600 $ de tornada, aproximadament com el bitllet de micro o metro", explica el promotor de la iniciativa.
La seva meta principal era, simplement, motivar als seus més de 50 companys a canviar el seu estil de vida massa sedentari, ja que pel tipus de treball passen molt de temps asseguts davant de l’ordinador. I a jutjar per les dades, va aconseguir aquest objectiu. Dels 6 que deixaven de banda els vehicles i transport públic, van créixer gairebé 30 persones diàries.

L’èxit d’aquesta iniciativa s’ha deixat sentir en tot el país i més enllà, i segueix també les passes de l’Institut Nacional de Salut dels Estats Units, que paga uns 20 euros als seus treballadors per que vagin a treballar en bicicleta. Les virtuts d’aquesta proposta no es refereixen només al fet de fer un exercici saludable, sinó que també canvia les dinàmiques internes dels treballadors i permet una major atenció a l’hora de treballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada