Centre Logístic de Bicicletes Olot

divendres, 20 de febrer del 2015

Barcelona serà la seu del RUEDA, el Festival Internacional de Cinema Ciclista

El proper 28 de febrer es farà la presentació del nou RUEDA, el Festival Internacional de Cinema Ciclista, que s’inaugurarà els propers 17, 18 i 19 de setembre gràcies a l’impuls donat per un seguit de professionals de la comunicació enganxats a la bici. En aquest festival es projectaran documentals, films de ficció, curtmetratges i totes les activitats audiovisuals que estiguin vinculades a la bicicleta i al seu món cultural i reivindicatiu. Les sessions es faran a la sala Zumzeig i es plantejaran dues línies d’actuació. D’una banda, contactar amb directors que hagin fet treballs recents. De l'altra, llançar de la forma més pública la convocatòria que es presentarà el 28 de febrer. De moment, s'acceptaran pel·lícules de tots els gèneres (documental, ficció, animació ...) sempre que la bicicleta sigui un actor rellevant. El termini màxim per presentar els treballs serà el 15 de juliol.
La presentació del dia 28 de febrer servirà per fer una marató d'activitats per promocionar i per finançar el festival: entre d'altres, un mercat ciclista i una desfilada de moda de marques majoritàriament locals que han crescut molt de la mà de la nova escena ciclista urbana com Pinzat, Taidai, Laser, Lucky Basterds o Cycleme Home. Aquest fons recollit servirà tant per pagar la infraestructura del festival com per adequar tot un seguit de premis en metàl·lic per a les pelis guanyadores en les diferents seccions plantejades.

La gent que hi vulgui participar haurà d'escriure un mail i enviar un link per enviar la seva obra. Un cop vista, se sabrà si la pel·lícula entra o no al festival. Tota la informació sobre la convocatòria, la inscripció o els premis estarà a la web del festival, que s’espera fer pública a finals de febrer. Nosaltres, des de Infobicicleta seguirem informant d’aquest interessant projecte que no és més que una petita mostra de la progressió geomètrica d’una cultura ciclista en auge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada