Centre Logístic de Bicicletes Olot

divendres, 9 de gener del 2015

IV Fòrum Mundial de la Bicicleta



El 25 de febrer de 2011 un conductor va atropellar a propòsit i de forma criminal els participants d’una edició de Massa Crítica a la ciutat de Porto Alegre, al Brasil. L’any següent, i com a commemoració de l’aniversari de la tragèdia, es va reunir el I Fòrum Mundial de la Bicicleta, a la mateixa Porto Alegre. La segona edició també es va celebrar a Porto Alegre sota el lema "Pedalar per transformar" amb un gran creixement i la tercera ja va començar a tenir caràcter itinerant amb Curitiba com a seu i el tema "Cidade em Equilibrio" (Ciutat en Equilibri). Aquest any se celebrarà a la ciutat colombiana de Medellín, del 25 de febrer a l’1 de març.
La intenció del fòrum és impulsar l’ús de la bicicleta com a motor del canvi social, en la recerca d’una ciutat més equitativa i horitzontal. S’admeten noves propostes que permetin valorar de forma eficient la cultura de la bici i la seva inclusió en els canvis urbanístics. Els principis del FMB són d’allò més reveladors.

Gratuïtat: La participació en qualsevol activitat del Fòrum és gratuïta i fins i tot es facilita la participació en oferir sense cost facilitats com hostatge solidari i préstec de bicicletes per als participants, entre altres coses.

Horitzontalitat: Planificació i organització són portades a terme per un equip de voluntaris global sense jerarquies i de forma oberta i transparent.

Autogestió: Amb excepció de les conferències principals i alguns esdeveniments especials, la gran majoria de les activitats proposades i realitzades són autogestionades.

Fet per les persones: Com a plataforma per al diàleg s'estableixen relacions i acords amb institucions educatives, governamentals, privades, del tercer sector, etc. però el treball és fet per individus i roman en mans de les persones sense que ningú pot usurpar aquest paper ni els seus resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada