Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 14 de gener del 2015

La bicicleta endarrereix l'envelliment

Se n’ha parlat molt de les virtuts de la bicicleta des de molts punts de vista, que tenen a veure amb la salut o el respecte mediambiental. Fins i tot hem publicat un post al nostre bloc on s’explica els canvis en la memòria i en l’atenció en l’estudi per part de la gent que viatja sovint en bici. Potenciant aquests avantatges, ens hem assabentat d’un nou estudi que relaciona la bicicleta amb el procés d’envelliment. Els resultats són d’allò més interessants.
Segons sembla, les persones que utilitzen la bicicleta sovint tenen un cos i una ment molt més jove del que els pertocaria. Aquesta és la conclusió d'un grup d'investigadors del Kings College de Londres i la Universitat de Birmingham, que va descobrir que un grup de ciclistes majors de 55 tenien nivells en la funció fisiològica que els col·locarien a una edat molt més jove en comparació amb la població general. Per investigar-ho van reclutar 84 homes i 41 dones amants del ciclisme, amb una edat compresa entre els 55 i els 79 anys, que fossin capaços de recórrer 100 km en 6 hores i mitja (els homes) i 60 km en 5 hores i mitja (les dones). Els participants van passar dos dies al laboratori al King i van ser sotmesos a una bateria de proves. Ells es van realitzar mesuraments de cardiovascular, respiratori, neuromuscular, metabòlic, endocrí i les funcions cognitives, la resistència òssia, i la salut i el benestar. Els investigadors van trobar que no podien dir l'edat de les persones en aquest grup a partir d'aquestes mesures. En el seu lloc, van trobar que les persones de diferents edats podrien tenir nivells similars de la funció com la força muscular, la capacitat pulmonar i la capacitat d'exercici.

Veient aquestes conclusions, el professor emèrit Norman Lazarus, va afirmar: "El ciclisme no només et manté mentalment alerta, sinó que també requereix l'ús vigorós de molts dels sistemes principals del cos, com els músculs, el cor i els pulmons que es necessiten per mantenir la salut i per reduir els riscos associats amb nombroses malalties."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada