Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimarts, 27 de gener del 2015

EuroVelo, un gran projecte ciclista


EuroVelo, la xarxa europea de vies ciclistes, està composta per 14 rutes de llarga distància que travessen tot el continent europeu. Dels 70.000km de ruta, ja hi ha més de 40.000 en servei i l'objectiu és que estigui completament disponible el 2020. El projecte Eurovelo està coordinat a nivell europeu des de la European Cyclists 'Federation (ECF) a Brussel·les, i cada país té una coordinació a nivell nacional. A Espanya, aquesta coordinació estarà liderada pel MAGRAMA i en ella estaran presents Comunitats Autònomes, Diputacions i organitzacions ciclistes. La coordinadora serà l'interlocutor amb EuroVelo a nivell europeu i coordinarà a les diferents administracions en la implantació del projecte (rutes, senyalització, etc.). Els objectius principals d’EuroVelo són:
-Promoure econòmica, ambiental i socialment els viatges sostenibles.
-Fer publicitat de la qualitat de les rutes EuroVelo en tots els països europeus participants.
-Crear una signatura uniforme de rutes EuroVelo d'acord amb les normes publicades i unificades.
-Informar a escala europea sobre rutes EuroVelo i rutes ciclistes nacionals.
-Donar suport al desenvolupament de centres de coordinació nacionals per a la ruta EuroVelo i les rutes nacionals.
 -Intercanviar experiències i bones pràctiques entre els Estats i les regions d'Europa, estimulant les estratègies del ciclisme d'alta qualitat.
En última instància, les administracions públiques tenen interès a potenciar el turisme sostenible, accessible, que permet atreure turistes amb temps, un alt nivell adquisitiu, potenciar el turisme rural, de cap de setmana. El cicloturista gasta més, visita més petits establiments, es perd moltes vegades al llarg de la ruta. Les administracions ja assumeixen que el cicloturisme és clau per combatre l'estacionalitat (dependència del sol i platja), crear ocupació i millorar l'economia de molts pobles i zones rurals. Hem de tenir en compte que El 7,6% dels europeus utilitza la bicicleta com el seu principal mitjà de transport i es pretén que el 2020 sigui el 15%.  Respecte al traçat, la xarxa està desenvolupada en un 60% i s’espera que el 2020 estigui acabada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada