Centre Logístic de Bicicletes Olot

dilluns, 13 d’octubre del 2014

El Bikepolo, un esport poc conegut


Més o menys tothom sap què és el polo, aquest esport un pèl elitista on diversos jugadors muntats a cavall intenten marcar un gol a l’equip contrari colpejant la pilota amb un pal. El que no tothom coneix és el Bikepolo, un esport molt semblant que es diferencia del seu germà eqüestre en el fet que els jugadors van sobre una bicicleta. Malgrat aquesta desconeixença el cert és que el Bikepolo va ser creat l'any 1891 pel ciclista retirat Richard J. Mecredy, a County Wicklow, Irlanda, arribant a ser esport d'exhibició en els Jocs Olímpics de Londres de 1908.
Els equips estan formats per 6 jugadors, dels quals 4 estan dins de la pista i els altres dos estan com a canvis. A França els equips consten de 7 jugadors dels quals 5 són al camp. Els partits tenen durada de 30 minuts conformats per quatre temps anomenats chukkar. Cada chukkar te una durada de 7’5 minuts. Els partits de Bike Polo Tradicional poden arribar als temps extres. Si bé aquest esport va tenir molta volada a principis del segle XX a Europa, el cert és que després de la II Guerra Mundial la seva pràctica va anar minvant fins pràcticament desaparèixer, excepte a França, on juguen amb les seves pròpies regles. Tot i així, el lloc de les potències europees l’han anat ocupant d’altres seleccions com els Estats Units o la Índia, actualment la campiona del món.
Avui en dia, però el Bikepolo està sent adaptat a les classes més populars, sobretot a Amèrica, Àsia i Austràlia. Fruit d’aquesta adaptació va sorgir a finals del segle XX el Hard Court a la ciutat nord-americana de Seattle, on era practicat per missatgers durant els seus temps morts entre lliurament i lliurament. A poc a poc es va anar estenent pel món aquesta modalitat de Bike Polo i avui dia es juga en més de 40 països. Les regles del Hard Court són les següents:
-No es pot recolzar el peu a terra ni a cap superfície. Si un jugador trepitja el terra no podrà intervenir en el joc fins que toqui una dels dos punts designats a meitat de pista.
-El gol ha de ser anotat mitjançant un "Hit", el qual consta de colpejar la bola amb l'extrem del Mallet (com un martell).

-Quan un equip anota un gol, aquest haurà d'esperar a l'extrem de la seva pista fins que la pilota o un jugador de l'equip contrari passi la mitja pista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada