Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimarts, 9 de setembre del 2014

Les Alleycats, carreres clandestines a tota velocitat

Un article aparegut a l’edicio digital de El País ha posat les autoritats de Madrid en alerta i ha fet visible un fenomen ciclista que a la resta del món occidental porta ja 25 anys produint-se. Es tracta de les Alleycats, una cursa informal posat en marxa pels missatgers en bicicleta l’any 1989 (la primera cursa es va produir el 30 d’octubre d’aquell any a Toronto) que consisteix en anar a tota velocitat per la ciutat passant proves, sense respectar les normes de circulació i arribant a anar fins a 60 quilòmetres per hora. La cursa te diverses modalitats:
Checkpoints, S'assembla al treball normal d'un missatger amb bicicleta que rep lliuraments en el curs del dia. La ruta per arribar als Checkpoints és triada pel ciclista en el camí demostrant el coneixement del lloc.
Task Checkpoints, en aquestes carreres quan s'arriba a un Checkpoint el corredor ha d'executar una tasca o truc abans que li sigui donat el següent Checkpoint. Això permet que els organitzadors siguin tan creatius com desitgin. Els Task checkpoints pot incloure activitats físiques com pujar escales, prendre un glop d'alcohol o salsa picant, trucs que demostres la seva habilitat o poden ser preguntes que posin a proves els seus coneixements de missatger o els seus coneixements en general.
Checkpoints Up Front, una modalitat comuna és que els organitzadors donen els Checkpoints entre 5 i 30 minuts abans de l'inici de la cursa permetent que el corredor triï la millor ruta.
Point Collection, algunes carreres usen la modalitat de recerca del tresor on cada parada atorga un conjunt de punts determinat.

Com podeu veure és una mena gimcana a gran velocitat, moltes vegades de forma il·legal i sense permís de les autoritats, utilitzant en la majoria dels casos una bicicleta de pinyó fixe o fixie sense frens. Una modalitat ciclista urbana no apte pels ciclistes tranquils que demostra el poder de transgressió que pot arribar a tenir la bicicleta. De tota manera, molts ciclistes urbans es desvinculen d’aquesta mena d’esport, especialment els usuaris de fixies, perquè creuen que els donen una mala imatge que no correspon a la seva activitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada