Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 19 d’agost del 2015

Es torna a celebrar la Ride London

Durant molts anys, el ciclisme al Regne Unit va ser cosa d'uns pocs aficionats i especialistes, i els britànics seguien interessats en d'altres esports o activitats d'oci. Tot i així, la victòria en el Tour de França de Chris Froome va suposar un creixement immediat dels ciclistes al país i un renovat interés per la pedalada sobre dues rodes. Degut a això, amb motiu dels Jocs Olímpics de Londres l'any 2012 es va instaurar una prova ciclista que en molts pocs anys s'ha convertit en el "major esdeveniment ciclista del planeta", tal i com afiorma l'alcalde de la ciutat Boris Johnson. No podem constatar que sigui realment així, però el que està clar és que no és fàcil reunir a prop de 100.000 ciclistes amateurs perquè facin una ruta de 170 quilòmetres entre Londres i Surrey. 
Aquesta cursa, de forta tradició malgrat el poc temps que se celebra, serveix com a prolegòmen de la cursa professional, una carrera on hi participen equips de sis ciclistes i on sempre hi ha sorpreses d'ultima hora. Igual que l'any passat, quan Adam Blythe va aconseguir la victòria, aquest 2015 va tornar a haver sorpreses. El luxemburguès Jempy Drucker va ser el vencedor de la ronda. El segon lloc del podi va ser per a l'holandès Mike Teunissen, mentre que el tercer es va emportar el britànic Ben Swift.
Tot i que la Ride London es va crear de forma molt recent, amb motiu dels Jocs Olímpics del passat 2012, ha guanyat una gran popularitat des de llavors i és considerada una de les millors herències d'aquells Jocs. L'any passat, i per culpa de l'huracà Bertha, va haver de modificar el seu recorregut i eliminar els trams més arriscats, el que sens dubte ha animat a molta més gent de cara a la present edició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada