Centre Logístic de Bicicletes Olot

dimecres, 9 de setembre del 2015

Els ciclistes són els que més pateixen la contaminació

Fa cosa d'un parell de mesos vam comentar la importància del projecte Life+Respira, una iniciativa que pretén demostrar que la promoció de la mobilitat sostenible es capaç de millorar l'aire que respirem. Aquesta promoció ha d'anar lligada a l'ús de noves tecnologies que permetin valorar les diferents mesures de gestió i planificació urbana.
Si diem això és perquè recentment Life+Respira ha donat a conèixer un dels seus estudis sobre contaminació urbana i la incidència que té aquesta en la salut de vianants i ciclistes urbans. Segons els investigadors, els ciclistes arriben a absorbir fins a tres vegades més gasos tòxics que la resta d'usuaris de la via, essencialment, pel temps que passen exposats a la contaminació que emana dels tubs d'escapament dels cotxes i autobusos. En grans ciutats com París o Londres, aquesta exposició pot arribar a ser fins a sis vegades superior.
El mètode utilitzat per aquest estudi s'ha realitzat gràcies a tot un seguit de voluntaris a la ciutat de Pamplona, que s'han equipat amb un dispositiu per mesurar la toxicitat de l'aire que respiren mentre pedalen, amb diferents sensors electroquímics per mesurar el monòxid de carboni o el diòxid de nitrogen que inhalen els ciclistes, a més de la temperatura o la humitat relativa. Aquest projecte Life+Respira, finançat per la Unió Europea, finalitzarà el seu estudi l'any 2017, centrant-se en la capital navarresa, que té un nombre d'habitants semblant al 80 per cent de les ciutats europees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada